29 februari 2012 - Beräknad dag

Skrivet 2012-02-29 Klockan 14:45:59 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Idag är det dagen vi nu väntat på så länge, 9 månader, eller från det att jag tog testet. Vi är sååå förväntansfulla, ivriga, nyfikna och ännu mer nyfikna. Mormor, morfar, farmor, farfar, farbror och morbröder väntar på dig <3 och självklart mamma och pappa. Men bebis verkar ha bestämt sig för att stanna kvar lite till i magen. Det har inte hänt nåt ännu. Har lite små värkar och enhel del sammandragningar så man vet aldrig. Dagen är inte slut ännu!! Mycket kan hinna hända :-) i hope!!

Vad har jag gjort då? Jo bakat och bakat. Min andra kaka står i ugnen nu, hel förhoppningsvis. Min första exploderade visst i ugnen utan att jag hörde eller kände brända doften. Tur älskling kom ner och sa att det luktar bränt. Denna gravid täppa är inge kul.

Så här ser min kaka ut, en vanlig enkel sockerkaka


Förstår inte riktigt hur den lyckades explodera men det blir vår fika idag för denna kan man ju inte bjuda på. Allt annat som bakas här hemma nu hamnar i frysen så det finns när det kommer folk hit och ska titta på bebisen.
För det lär ju folk göra och det går så bra.


För ut kommer vi inte ge oss det första vi gör, bland bacilusker och sånt :-) nojig mamma redan eller??? Hahaha nää, men dom sa det på föräldrargruppen att man ska va försiktig i början och viktigt att tvätta händerna ordentligt innan man tar i barnet. Och att man inte är sjuk. Vill inte börja med en förkyld bebis!!



Wiihoo, min hallonkaka blev hel, hoppas den smakar lika gott som den ser ut oxå ;)
Nu ska jag ta en paus från bakandet och vila lite... eller ska nog sätta igång några maskiner tvätt.
Älskling frågade hur jag orkar med allt nu, det gör jag inte, jag kryper här snart av all värk och ont jag har i kroppen men nu gör jag precis så mycket jag bara kan så bebis vill komma ut.



Ha en fin solig onsdag!! <3


Tisdag

Skrivet 2012-02-28 Klockan 20:08:44 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Idag har jag väl inte vart på topp riktigt... både igår och idag har jag vart lite nere, irriterad och lite sånt. Vet egentligen inte varför men tror det kan vara för att bebis inte tittat ut än. Jag har sååå fruktansvärt ont hela tiden och allt jag gör känns så jobbigt. Jag vet att man ska passa på och njuta av sista tiden men nu har jag svårt för det.

Men idag känns det ändå som en bra dag. jag och älskling tog en liten promenad till affären och handlade lite och sen hämtade ut paketet från en barndomskompis med 17 barnböcker :-) Taaaaack Cajsa!! ;-)
Men hade såå svårt och gå för det trycker hela tiden men inga direkta värkar. NU får det verkligen sätta igång.

När vi kom hem runt halv 4 satt jag en stund och vilade och sen satte jag igång med middagen. Och sen skulle jag baka lite. Gjorde energi bars som jag fått recept på av svägerskan som ska med till förlossningen. Och nu står det en banankaka i ugnen som snart blir färdig!! Doftar gott här hemma. Får fortsätta baka imorn om bebis inte tittat ut.
 

Blev inget möte för mig ikväll... pallade inte gå dit idag faktiskt :-(


Nu är jag helt slut i kroppen, främst ryggen, känns som den ska gå av på mitten och bebis håller på för fullt i magen, det är så spänt så det känns som den ska spricka snart. Och det där trycket man har, fyyyyyyy säger jag, det gör så ont ibland.


Jag tror jag misslyckas med kakan som vanligt, för liten form och kakan blir för stoooor :-/ vi får se...



Ha det!!


Söndag 26 februari 2012

Skrivet 2012-02-27 Klockan 00:02:19 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Seeent blogginlägg men jag sitter här fortfarande pigg..

Idag har det varit en bra dag tycker jag. Solen har vart framme så vädret har ju vart helt underbar. Älskar när solen tittar fram, vårkänslorna kommer mer och mer smygande :-) Vi startade dagen med tj och sen fika med gruppen :) sen så skulle älskling på samfällighetsmöte så jag la mig och vila och somnade i 2 timmar, vilket var väldigt skönt men hade inte tänkt sova. Började med maten sen medan han grejade med lite annat under tiden som han behövde göra.

Har haft en heldel småvärkar nu 2 dagar. Men mot kvällen avtar dom. Jag vill ju att plutten kommer nu för jag orkar inte bära mer. Magen gör ont, ryggen värker och tar mer stryk, benen värker och ömmar och är svullna hela tiden och man får springa och kissa varje kvart ungefär. Sover inge skönt riktigt heller då man har så svårt och vända sig i sängen, så nu lilla plutt får du meeeeer än gärna komma ut till oss.

Vi vill gärna träffa dig nu och lära känna dig. Du har så många som väntar och är nyfikna på dig <3 hoppas att du vill komma snart!



Godnatten!!!

Fredag 24 februari 2012

Skrivet 2012-02-24 Klockan 18:24:24 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Hello!

Nu har jag vart hemma ett bra tag från "mammafikat" :-) vi var faktiskt hemma hos en av mammaorna idag. Och alla kunde komma så det var jätte kul. Vi fick se deras små söta flickor... nu längtar man sååååå mycket efter sin egen.

Och snart kommer älskling hem oxå med maaaat, tyvärr blir det pizza ikväll... har typ inget hemma just nu och har inte handlat då han varit borta hela veckan. Så jag har inte kunnat riktigt... aldrig att jag skulle ta bussen för att handla, fyy!!


Nu ligger jag i soffan med benen högt upp. Har haft stödstrumpor på hela dagen, men dom har svullnat endel iaf... och så värker det i dom hela tiden. Jag hoppas sååå att bebis vill komma i helgen... söndag/måndag vore perfekt ;-D men vi får se.



Ha en toppen helg!!



Super trött

Skrivet 2012-02-24 Klockan 11:15:36 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Godmorgon!

Jag har vart vaken ett tag och gjort mig iordning och käkat frukost. Men känner jag mig pigg??? Verkligen INTE!!! Känns som jag inte sovit på en vecka. Och snart blir det väl inte mycket sömn heller för den delen.

Idag blir det en sväng till en av mammorna från gruppen på lite fika. Det ska bli kul och se hennes lilla bebis oxå medan vi andra 4 väntar på våra :-)

Men innan måste jag till HM och byta byxorna till större stl...vill gärna ha dom för dom var sköna och inte dyra.


Egentligen känner jag inte alls för att gå ut idag. Vill bara vara hemma och slappa, haha :-D Men kan ju säga att veckan gått fort ändå nu när älskling varit borta. Har haft saker varje dag att göra så det har inte kännts lika ensamt. Men nu har han inga resor inplanerade på ett tag då bebis förhoppningsvis kommer dom närmsta dagarna.
Uch, det känns som jag vill/behöver sova en vecka i sträck. Har sovit dåligt nu några veckor och vaknar runt 4, går på toa och sen kan jag inte somna om på 2-3 timmar och sen nån timme innan jag måste upp sover jag super gott och då känner man sig som en riktig zombie när man kliver upp...


Solen, vart har du tagit vägen idag?????? Hoppas du kommer fram snart och stannar!!!


Ikväll kommer älskling hem, yeeey




Ha en fin fredag!!

Pedikyr och Shopping

Skrivet 2012-02-23 Klockan 19:31:59 Direktlänk Juliette shoppar Kommentarer (3)

Pedikyr och massage var precis vad jag behövde idag kände jag :-) Hade tid idag på Center Nails för att få mina fossingar fina, och det blev dom hihi.

Först sitta i vatten bad som bubblar med en masserande fotölj, men den stängde jag av för den masserade så hårt och jag vågade inte chansa ifall den sätter igång värkar nu när maken inte är hemma ;-)


Fina och mjuka blev dom iaf och så valde jag ett blått/turkost glittrigt lack :-)

Sen var jag på HM och kollade efter amningströja och hittade en, fyy vad dyra dom är... uch... men köpte en iaf och så även super söta newborn strumpor som ska med till BB.


Det står "Born 2012", kunde inte motstå dom så klart. Ett par svarta inne tofflor till mig som jag tar med oxå.

Blev en ny väska med :-) tokig i väskor är jag... jag vet.. ;-D hahaha

Men snygg är den och stor.. vem vet den kanske blir som extra väska med ombyten och massa andra bebis grejer i.
Sen blev det ett par nya mysbyxor men måste lämna tillbaka dom eller byta stl, men sköna var dom annars. Jag orkade inte prova dom på stan.

En T-tröja från Gina Tricot som jag kan ha i sommar, då är magen borta oxå hoppas jag.

Tyckte den var så cool... får bara ha ett längre linne under då den är lite kortare modell.

Blev en super söt rosa klänning till min nya brorsdotter som är 1½ vecka gammal


Den är lite större så hon hinner växa i den... dröjer ju ett tag innan dom kommer hit (när vår pluttis ploppat ut) så den blir nog lagom tills dess.


Det har vart en bra dag idag tycker jag. Fått lite gjort hemma, men har lite mer och göra. Älskling har vart på IKEA i västerås och handlat lite mer bebis grejer (sängkläder, lakan och kudde). Nu äntligen har jag vita drapålakan till spjälsängen. Mamma hade köpt 2 st 2pack men det är för lite större sängar, växasäng antar jag att det är till, men vi får väl spara dom så länge.


Käkat upp alla matrester vi hade kvar oxå och nu ska jag frossa lite i frukt.


Imorn ska jag hämta ut ett paket jag fått av en barndomsvän... 17 st barnböcker. Ska bli kul och se vad det är för böcker. Och sen är det fika dags igen med mammorna från gruppen. Men denna gång hemma hos en av dom.



Ha en mys torsdag!

Unnar mig lite lyx

Skrivet 2012-02-23 Klockan 09:08:05 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

När vi hade vår bröllopsdag i oktober så fick jag ett presentkort till en butik här i stan. Så nu ska jag dit och få mina fossingar fixade :-) ska bli såååå skönt, få lite fotmassage oxå dessutom. Hade gärna velat fixa naglarna men får ju tydligen inte lacka dom nu innan förlossningen så det får väl vänta.

Nu är det 6 dagar kvar till förlossningen, jag hoppas du kommer i tid lilla plutten <3


Ska sen knalla runt en kortis på stan, behöver kolla på nya gardiner till köket nu efter tapetseringen och lite andra nödvändigheter!!
Bokrean ska oxå kollas igen :)


Vädret är ju SÅÅ mycket bättre idag än igår... bortsett från blåsten. Men hellre det än regn,grått och svinkallt.....


Ha en fin torsdag alla!!

Onsdag

Skrivet 2012-02-22 Klockan 20:28:27 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Jag hittade lite böcker idag. Ska in till stan imorn och kolla på rean på bokhandeln oxå när jag ändå är där. Älskling kollar bokrean i västerås nu när han är där oxå. Blir och unna sig fotvård imorn, en bröllopspresent jag fick av maken min... som går ut nästa månad men måste ta det nu innan bebis kommer. Ska bli jätte skönt.

Dessa böcker hittade jag idag


Efter maxi gick vi hem till Sofia på lite lunch och fika. Jag köpte oss varsin tårtbit, men det var dom dyraste bitarna nånsin... dom måste ha märkt helt fel. Det stod tårtlängd 4-5 bitar för 89 kr... men det var ju bara 2 bitar. Men jag kände inte för att gå tillbaka med det bara för det... hade jag kollat tidigare så hade jag sagt till... Men god var den ;-p

När jag sen skulle ta bussen hem så missade jag den första precis när jag kom ut. Skulle aldrig hinna ens om jag sprang.. så jag gick tillbaka och väntade hos dom en stund. Gick sen ut och hittar inte busskortet som jag precis hade fyllt på på morgonen så jag tog en sms biljett för jag orkade inte gå tillbaka och leta efter den hos dom om jag hade tappat den där. Den låg inte hos dom iaf så jag tänkte att den ligger på maxi nånstans då och det finns ingen chans att jag får tillbaks den heller.... när jag sen kommer hem så hittar jag den i botten av väskan ;-P jag har varit sååå snurrig denna vecka. En riktig virrpanna verkligen. Igår när jag skulle till mamma så missade jag oxå första bussen bara för att jag glömt kortet hemma och kommer på det försent.

Ju större bebismage jag får desto mindre hjärna får jag känns det som :-) hahahahaha


Väl hemma när jag byter om till lite skönare kläder ser jag hur höger fot är svullen. Svullnaden går ändå upp till knät så det var bar och ta fram stödstrumporna och lägga upp benen högt och hoppas det går ner till imorgon. Det är jobbigt när det blir så svullet för det gör så ont.

Hade tänkt tvätta lite idag oxå när jag kom hem, men det orkade jag inte. Får ta det imorn istället. Och så ska jag fixa det som är kvar i barnrummet... torka av skötbordet så man kan lägga alla sakerna på plats och bädda fint i sängen. Det känns sååå mycket mer verkligt nu när man tittar in där och det står på plats.

Längtar så efter dig lilla krabaten. Få lära känna dig :-) mamma och pappa saknar dig så mycket så snart får du allt komma till oss <3

Bokrean

Skrivet 2012-02-22 Klockan 08:57:50 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Idag startar bokrean!! Jag ska ta mig dit nu snart. Ska träffa en kompis och hennes dotter på maxi huset och kolla bokrean och sen går vi hem till henne en sväng. Super trött är jag idag. Har knappt sovit inatt. Var vaken mellan 5-7 och 8 skulle jag upp för att hinna göra mig iordning och käka frukost.... nu sitter jag här med min kopp te och tar det lungt. Bussen går om 20 min.
Det känns inte alls lockande och gå ut idag faktiskt. Uch, det blåser sååå och ingen sol idag. Hur kan vädret skifta så fort och så mycket...


Jag längtar såååå in i bomben efter vår sommar värme värme värme :-D


Längtar tillbaka till karibien, värmen, havet ja allt.... vill flytta dit nångång.... jag verkligen älskar värmen!! ;-D



Nu måste jag sticka!


Min makeup

Skrivet 2012-02-21 Klockan 23:35:03 Direktlänk Min Makeup Kommentarer (0)

Idag när jag vaknade sken solen sådär underbart gott. Det fläktade sådär varmt och skönt, kändes som vårväder faktiskt. Kändes varmt med den tjocka jackan jag hade men försöker hålla mig varm nu ändå... det är så lätt att lura sig själv.

Min makeup blev inspirerad av sol/solnedgång :)





Örhängena älskar jag, från karibien... nån av öarna vi stannade på förra året... tror det var costa rica :-)

Mammas mat ;-)

Skrivet 2012-02-21 Klockan 23:25:44 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Hos mamma blir man alltid gödd ordentligt... hennes super smarriga turkiska piroger är lyx för mig då jag inte gör det själv. Har gjort det en gång men mammas är ju klart bäst :-)

När jag kom dit höll hon på med dom redan. Satte mig en stund för jag var helt slut efter den promenaden dit. Vi åt lite rester som dom hade kvar, ris, köttgryta och köttbullar. Allt var supergott ;-p sen hjälpte jag henne med pirogerna. När första plåten var färdig gräddad åt jag en, man kan ju inte sluta äta dom egentligen hehe.



Det funkade lika bra med kaffe hahaha :-D hade ju redan käkat mig mätt och skulle ta en kopp kaffe och när dessa kommer ut ur ugnen så måste man ju självklart smaka ;-) hihi


Till kvällsmat innan mötet blev det mer piroger och sallad och yoghurt dryck (inte mjölk)



Fick med mig några hem oxå som älskling och jag ska käka ihelgen när han kommer hem. Måste lära mig att göra dessa. Haft iaf en mys stund med mamma och pappa när han sen kom från jobbet. Får passa på nu innan bebis kommer... sen blir det inte så ofta man tar sig dit bara sådär... inte så lätt med barnvagn på buss liksom :)


Hem till mamma

Skrivet 2012-02-21 Klockan 10:50:20 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Gomorgon!

Sitter nu och käkar lite frukost och sen ska jag hoppa in i duschen och sen ta bussen hem till mamma. Ska spendera min dag där. Älskling åkte till västerås imorse och kommer hem om några dagar. Så nu hoppas jag att jag inte får några värkar när han är borta. Annars kommer han hem på en gång så fort jag ringer :-)

Inatt sov jag mycket mycket bättre. Hela natten faktiskt. Kände mig inte så pigg heller när jag gick upp men kan ju inte ligga i sängen hela dagen. Det gjorde jag igår, eller i soffan.
Förra natten var pest och pina igen. Magen började igen och jag hade sååå sjukt ont. Sprang flera gånger på toa och spydde och det bara frätte i magen. Det var verkligen så jobbigt, hade små känningar under dagen oxå men med tablett släppte det sen.

Får väl börja ta dom på kvällen så kanske jag inte får så mer. Men idag känns magen bra och jag ska snart ge mig ut i solen. Det ser ut som det är underbart väder ute när solen är framme men det kan lura ögat ;-) men ut ska jag iaf...


Ha en toppen dag!


Fika på stan

Skrivet 2012-02-17 Klockan 18:12:05 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Idag blev det fika på stan med dom andra mammorna från föräldrargruppen som inte hade fått barn än :-) vi träffades på torget och sen gick vi till rådhuset och satt där i nästan 4 timmar och fikade och babblade :) om vad, joooo om barn, bebiskläder... allt om barn och förlossning hahahaha. Det blir ju lätt så nu när man har nåt gemensamt. Men det var riktigt kul och så lär man känna dom lite mer oxå. Kanske blir en fika till nästa fredag igen...


Underbart väder har det varit iaf tidigare på dan. Kändes som vår nästan när jag gick hemifrån. Det var så varmt när jag steg av bussen i stan så jag var tvungen att knäppa upp jackan lite. I solen var det ju heeeelt underbart.
Men kallt så fort den försvann.

Var förbi Lindex oxå, dom hade 20% på alla bh, även amningsbh som kommer behövas snart så jag var förbi snabbt och köpte ett par... ångrade mig direkt när jag satt på bussen att jag inte köpte ett par till. Men ska till stan nästa vecka igen så får väl kolla om det finns kvar.



Nu är svärfar här och ska hjälpa till och få endel av möblerna på plats efter renoveringen. Har ju inte hunnit då älskling varit borta ett par dagar denna vecka och även nästa vecka så då får man köra på lite under helgen.


Så har min dag sett ut!!

Ha en mysig fredag/helg!!

Höstigt

Skrivet 2012-02-16 Klockan 14:39:37 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)



Dessa gjorde jag till en kär vän som var på besök från New York.

Sömnlös natt

Skrivet 2012-02-16 Klockan 10:36:56 Direktlänk Värk/Fibromyalgi Kommentarer (2)

Igår kväll hade jag sååå ont i hela kroppen så jag trodde jag skulle dö. Min högra höft ville heller inte fungera riktigt. Börjar känna av fibromyalgi värken mer och mer och dessutom vara gravid och som det tynger på så känns det väldigt jobbigt. Jag vet inte om kroppen blivit överbelastat från igår, var en stund hos mamma på lunch innan jag skulle till MVC på kontroll. Men gå den lilla sträckan från mamma in till stan tog en evighet. Normalt tar det ca 20 min men nu tog det en halvtimme. Man är verkligen tung nu och kan inte gå särskilt fort. När jag väl kom hem sen var jag helt slut i kroppen.

Natten var jobbig då jag hade så ont så jag hade svårt och vända och röra mig, med lite tålamod så gick det men as jobbigt var det. Hoppas att nästa natt ska bli bättre. Känner fortfarande av höften lite grann och en MASSA tryck nertill för pluttens huvud ligger så långt ner nu så det känns som det ska komma snart.

En i föräldrargruppen fick sin lilla flicka inatt oxå :-) den var oxå tidig, ca 2½ vecka tidig så den var väldigt liten men så söt. Nu är det bara 4 kvar av 6 :-) Hittills bara flickor och tidigt födda.



Skulle behöva packa färdigt min väska till bb oxå, man vet ju aldrig :-0 tänk om det börjar och så har man inte väskan färdig. Jag som inte hanterar stress så bra och blir helt glömsk och hjärnan lägger av kan ju inte tänka då. Så jag får se till att fixa det under dagen. Skulle behöva tvätta lite oxå så man får undan lite saker men det får jag se hur kroppen orkar med det.


Har iaf äntligen mailat mina handläggare på AF och arbetslivsresurs.... och ett nytt team möte är inbokat... 2 veckor efter förlossningen... wiihoo, tror dom att jag skulle orka med det så snart efter.... det är bara och ta sig dit!!


Ha en fin Torsdag!!

V.37+6

Skrivet 2012-02-15 Klockan 21:59:01 Direktlänk Graviditet Kommentarer (1)

Går in i vecka 38 imorn egentligen därför är rubriken som den är :)
Här kommer en liten "tjockis" bild ;-D




Fick just sms av en av mammorna från föräldrargruppen, hon fick en liten flicka igår :-) jätte söt va hon. Så hon avbokade så klart fikat på fredag med oss övriga mammor. Hon föddes en vecka tidigare... får se hur det blir för oss... :)

Onsdag 15 februari 2012

Skrivet 2012-02-15 Klockan 19:28:52 Direktlänk Juliette shoppar Kommentarer (0)

Idag var det tänkt för ännu en vilodag men blev väl inte så mycket vila. Skulle iväg på kontroll kl 15.15 så mamma ville att jag skulle komma till henne vid lunch så vi kunde äta ihop och hon fick pyssla om mig lite :) Hon var i närheten så hon plockade faktiskt upp mig vilket jag tyckte var väldigt skönt. Hemma hos henne fick jag så god mat hihi som alltid :-) blomkålsgratäng med potatis. Perfekt för lilla magen som krånglar lite nu ändå. Sen nymalet kaffe och choklad till fika, kan det bli bättre eller?!!


Kontrollen idag på MVC gick jätte bra. Vi pratade lite om vad som händer när man kommer hem osv och sen när vi åker in till förlossningen om vilken smärtlindring jag vill ha och lite sånt. Blodvärdet hade inte gått upp så mycket som jag trodde men 98 är ändå bättre än att den skulle va stilla. SF måttet hade ökat med 2 cm så den ligger på 33 nu. Hjärtljuden var jätte bra oxå. Allt va bra och barnmorskan va jätte nöjd.

Promenerade sen in till stan, vilket tog lång tid idag... gick förbi make up store och sa hej till Sandra, men hennes chef va där så vi hann inte prata så länge så sa att jag kommer förbi en annan dag istället. Köpte bara det nya glosset dom hade fått in :-) Den är heeeelt underbar, konsistensen är krämig men inte kladdig som vissa kan vara, doftar helt underbart och ger färg fast man inte tar på så mycket. PERFEKT helt enkelt!! Färgen heter "Amaryllis" och kostar 145 kr. Den är väldigt dryg!



Dessa små flaskor fick jag med som test: schampo/balsam och dom doftar sommar, godis... jag vet inte riktigt men frächt och underbart


Fick sen lite tid över så jag gick till Åhlens och köpte en ny Geleaktivator (59kr) för min var slut. Min ena nagel har ju gått sönder igen väldigt långt ner så med denna och nagellim och glasfiber så håller det sig rätt så bra tills det växer så pass mycket att jag kan klippa bort det sen.



Sen gick jag snabbt till Glitter och kollade lite, dom hade fått in massa nytt men köpte bara en ring haha för 40 kr :-)



Tycker den är så fin, enkel och passar perfekt. Gillar ju svalar.

Vet inte varför bilderna hamnade så eller hur jag ändrar det så ni får vrida på huvet ;)

Tisdag14 februari 2012

Skrivet 2012-02-14 Klockan 20:49:12 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Inatt blev jag faster till en super söt liten Molly på 3,9 kg :) 03.47 fick jag sms av lillebror med en bild på den nya familjemedlemen, en liten flicka. Åhhh vad jag längtar dit nu. Får se om vi åker dit till helgen eller nåt, kanske bara över dagen... vi får se.
Nu längtar jag ännu mer efter min egen lilla bebis <3



Välkommen till världen söta lilla Molly, faster älskar dig redan <3


Vad jag har gjort idag??? Ingenting!!!! Jag har fått förbud av älskling att göra nåt. Eftersom vi åkte in till förlossningen i söndags (hade inga värkar eller så) och mått dåligt så har han sagt att jag bara får vila nu. Hade såååå fruktansvärt ont i magen i söndags, inget nytt, det var nämligen magsåret men hade haft ont i mer än 8 timmar och det blev bara värre så Janne ringde 1177 och rådfrågade dom om jag kunde ta mina magsårs tabletter men dom tyckte vi skulle åka in eftersom jag är höggravid. Vi ringde till förlossningen och hörde med dom oxå och vi åkte dit. Allt jag ville veta var bara om jag kunde ta tabletten som gravid. Men timme efter timme blev vi bara mer och mer irriterade och ville hem. Vi hann aldrig äta nåt heller innan vi åkte och dom sa att det inte skulle ta lång tid, mmmm visst!!!
När vi kom in fick jag göra CTG igen, dom kollar hjärtljuden och kurvan på bebisen. Men jag visste att det inte va nåt fel på bebisen. Låg en timme med den apparaten som knappt funkade.

När hon sen kom och sa att allt är bra och tog bort apparaten sa hon att läkaren kommer snart. 2 timmar senare utan att dom kollat läget hur jag mår eller så kommer hon in och säger att läkaren fick ett akut snitt som tar ca 30 min, då sa jag att jag orkar inte vara kvar och jag vill åka hem nu så hämta min patientbricka. Jag var trött och hungrig och sur!!
Sa sen jag oxå att dom kunde kommit in tidigare och sagt att vi kunde åka hem och sen ringa eller nåt istället för att sitta och stirra på väggarna och höra en tickande klocka som jag nästan ville slå sönder. Jag sa att jag bara vill veta om jag kan ta min tablett mot magsåret, hon var osäker på vad hon skulle göra men gick och frågade läkaren tillslut och det var inga problem och ta den. Men tack så mycket, det kunde hon inte kollat upp lite tidigare eller?!!

Jag blir GALEN på sjukvården. Jag har sååå otroligt dålig erfarenhet av sjukhus och läkare då man fått spendera halva livet där som barn.

Dagen igår kände jag fortfarande av magen till och från. Fick äta lite och sakta hela tiden. Idag känns magen bättre men känner fortfarande av det lite så jag ar hållt mig hemma. Har problem med min högra fot oxå då den är svullen hela tiden och värker så måste ha benet högt.


Imorgon blir det och egentligen bara vila men ska till MVC på kontroll. Och mamma ville att jag skulle komma dit en stund innan så jag får göra det. Men det blir vila typ resten av veckan, iaf dom dagar Janne är borta. Han kommer hem på torsdag.



Inatt har man blivit faster :-D fick sms s...

Skrivet 2012-02-14 Klockan 07:42:27 Direktlänk Allmänt Kommentarer (0)

Inatt har man blivit faster :-D fick sms strax innan 4 inatt med en bild på det efterlängtade syskonbarnet. Blev en flicka. Allt hade gått jätte bra. Nu har jag 2 st älsklingar att skämma bort hihi.


Sammandragningar

Skrivet 2012-02-10 Klockan 22:31:17 Direktlänk Graviditet Kommentarer (0)

Idag har jag verkligen haft sammandragningar hela dan till och från. Men jag är inte orolig alls medan älskling är super nervös och säger att jag inte får stressa och göra nåt mer idag. Bara sitta. Jag kommer nog inte gå över så mycket om det ska fortsätta såhär, det kanske kommer tidigare.

Nomi är beräknad på tisdag men mamma sa att william trodde att hon föder tidigare än så. Hon gick bara över en dag med Novis....

Har vart igång idag och tvättat lite, så man får undan lite innan bebis kommer. Plockat med disken och lagat middag har jag oxå gjort, tacos blev det här :-) vår favomat.

Men nu är jag bänkad i soffan och får inte göra nåt mer. Har suttit och skrivit ut lite namnförslag till plutten.... måste säga att det inte är lätt alls. Trodde inte det skulle vara så svårt men det är det. Flicknamn har vi alldeles för många av så dom är svåra och sålla bort. Pojknamn har vi inte lika många och det är nästan klart vad det ska bli :-)
Men nu ska jag klippa ut namnen och sätta på kylskåpet så man kanske blir lite klokare.


Har inget mer och skriva nu så ha en toppen fredag kväll.




Sjukhuset

Skrivet 2012-02-09 Klockan 18:53:52 Direktlänk Graviditet Kommentarer (0)

Idag hade vi tid till sjukhuset. Kan säga att allt gick jätte bra. Proverna dom tog i fredags var jätte bra så det känns skönt. Vi pratade lite mer om epo, hur vi skulle göra med den. Jag börjar känna lite tveksamhet mot den efter alla biverkningar vi fick höra, kändes inte alls lockande och dessutom är det inte långt kvar heller så det kommer inte hinna gå upp särskilt mycket så den kan göra nån nytta, men hon skulle ändå höra med sina kolleger osv. Det är ju ändå mitt val.

Sen fick vi göra ett CTG-ljud, man kollar barnets hjärta, rörelser osv... tog en timme innan apparaten var nöjd. Dom gjorde det bara för att jag inte kännt plutten så mycket dom sista dagarna, annars håller den på ganska mycket. Så därför tog dom den istället för ultraljud. Det är visst inte så bra och göra ultraljud för mycket för det kan barnet ta skada av tydligen.
Men allt var helt normalt så det kändes super skönt. Nu är man lite mer lugn :-)

På onsdag är det dags för kontroll igen på MVC då får vi se hur mycket till blodvärdet gått upp. Men jag är inte så nervös och orolig längre. Allt kommer gå sååååå finfint!!


Väskan till BB är snart färdig packad, ska sätta upp telnumret till förlossningen på kylskåpet så man inte springer runt här och letar när det är dags liksom.
Nu är jag i vecka 37 <3 inte många dagar kvar tills vi får se lilla varelsen i magen.




Fick precis ett sms av en av dom andra "mammorna" från föräldrargruppen om att träffas i nästa vecka och ta en fika. Det tycker jag låter jätte kul. Vi hamnade i en mycket bra grupp tycker jag. Vi kom bra överens allihopa och ja, det kändes bra. Återträffen vi ska ha i maj kommer bli jätte kul då alla fått sina pluttar. Måste börja hålla utskick i tidningen nu så man kan klippa ut bilderna och spara. Sånt är kul för plutten och ha sen ;-)




6 februari 2012

Skrivet 2012-02-06 Klockan 13:30:36 Direktlänk Allmänt Kommentarer (2)

God eftermiddag!!

Inatt har det inte blivit mycket sömn för min del. Har haft såna extrema kramper i benen, låren och ljumsken så det har vart jobbigt. Känner fortfarande av det. Sen har jag så ont i ryggen igen, misstänker att det är foglossning igen. Svullna ben och fötter har man fått oxå igen. Min häl värker som bara den nu, har gjort det i några dagar. Frågade barnmorskan om det när vi var på kontroll i fredags, och hon sa att det låter som hälsporre... så nu har jag googlat lite om det och det är visst vanligt och få det som idrottare eller om man är överviktig... den blir liksom överbelastad. Och överviktig är jag ju inte, låååångt ifrån ;-) men jag bär ju på en liten plutt i magen som förhoppningsvis ska ploppa ut om ca 3 veckor. Så det förklarar nog till varför jag har så ont.


Idag är sista dagen av avspänningen, som jag så klart avbokade. Eftersom benen är som dom är idag så klarar jag inte av och gå dit. Och nu med stora magen oxå så klarar jag inte ens hälften av övningarna dom gör där ändå så jag får ingen nytta av det. Får göra mina övningar jag kan hemma istället.


Sen är det sista gången för föräldrargruppen idag oxå. Känns lite trist tycker jag.. nu har man ju fått lite bra kontakt med dom andra men det blir ju sen en återträff om några månader och då har ju alla fått sina pluttar :-D

På onsdag går jag in i vecka 37 <3 ska försöka lägga upp en bild då på magen :-) den har ju börjat sjunka nu mer och mer känns det som. Kommer kännas konstigt sen när den är borta för man har ju ändå vant sig lite vid den. Men det ska bli skönt och få bort den, få lite mer ork, bli lite mer smidigare och kan komma upp ur sängen lättare och få på sig kläder och skor som är såååå svårt nu. Magen är liksom ivägen hela tiden :-)

Men nu längtar vi såååååååå sjukt mycket efter vår lilla bebis <3
Barnrummet blir sakta sakta färdigt. Fick upp sängen igår, yeeey :-D behöver bara bädda klart den men har inget drapålakan i vitt så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Och i veckan ska vi få upp skötbordet så jag kan börja lägga alla saker och sånt på plats.


Igår var vi oxå och köpte overall till bebis, en fluffig sak, sååå gosig.


Den kommer räcka gott och väl nu, inte så många månader kvar av kylan liksom.

Ha en toppen måndag alla ni!


Kontroll

Skrivet 2012-02-03 Klockan 16:48:07 Direktlänk Allmänt Kommentarer (1)

Idag kl 9 hade vi tid hos MVC. Man går väl igenom nästan samma sak nu sista tiden, kollar blodtrycket, mäter magen, kollar hjärtljuden och tar nya prover. Allt var bara bra. Blodvärdet hade gått upp nu från 90 till 97 på 2 veckor så det är ju super bra. Jag blev såå glad över det. Hoppas det går upp mer tills nästa gång :-)

Efter det åkte vi till babyproffsen och hämtade ut gratis paketet man får där: Blöjhink, blöjor, våtservetter, skedar, liten nappflaska kom med :) ja, ni ser ju på bilden...




Köpte med oss lite annat oxå därifrån, det är ju en hel djungel i den butiken. Man vet inte riktigt vad man behöver och vad man måste ha. Jag har ju tänkt och ha en åkpåse i vagnen, behövs det när man har en ullgrej (kommer inte på namnet nu) till vagnen??
Bärsele kollade vi på oxå, det ska köpas hem, provade ut en som skulle passa oss båda och sen la vi undan en barnbilstol med bas.. dom hade nån kampanj nu ganska billigt så vi köper nog en helt ny ändå. Jag vet att det går att hyra men vi köper nog en.



Väl hemma satte jag mig i soffan en stund och vilade framför tvn :-) sen började jag med maten (köttfärsbiffar med bulgur, tzasiki och grönsallad) Väntar bara på att grabbarna, Janne och hans pappa ska komma ner så vi kan äta. Dom håller på och sätter tillbaka hyllor och möbler efter renoveringen.


Funderar på om jag sen ska krypa ner i ett varmt bad nu när det är så himla kallt ute. Fyyy för kylan!!!! och kallare skulle det visst bli under helgen fick jag höra. När det är kallt är det underbart och krypa ner i ett varmt skumbad med en kopp te ;-) Det blir nog min kväll tror jag!!



Ha det gott!

1 februari 2012

Skrivet 2012-02-01 Klockan 12:27:04 Direktlänk Allmänt Kommentarer (4)

Idag är det ny månad på det nya året. Februari. Tiden går verkligen så fort. Nu är det 29 dagar kvar tills det är dags för plutten att ploppa ut :) Tycker inte det var alls så länge senman gjorde alla dom där gravid testerna som visade positivt ;) Men nu längtar jag så mycket efter den lilla krabaten som ligger i magen. Jag är nyfiken på vad det blir... flicka eller pojke... men mest nyfiken över hur den kommer se ut :) men det är 29 dagar kvar innan jag får se han eller hon :)


Håller på och tvättar alla bebiskläder nu en andra gång. Läste att man egentligen ska göra det för att vara säker på att få bort gifterna och kemikalierna i kläderna, så jag får väl göra det. Frågade en vän om man verkligen behöver tvätta allt 2 gånger och det tyckte hon inte, hon gjorde det aldrig så nu tvättar jag dom inte mer :) Sen ska jag börja packa väskan som ska med till BB så den är färdig. Man vet ju liksom aldrig när plutten tänkt komma. Visserligen skulle det vara skönt och bli av med stora magen och tyngden nu men samtidigt är det bra att den får växa till sig mer.

På fredag är det dags för kontroll igen, och denna gång ska jag väga mig... kul och veta hur mycket man gått upp nu. En liten tjockis har man blivit nu hahahah :D
Till helgen ska vi få upp skötbordet oxå och börja möblera så barnrummet blir färdigt och få allt på plats. Sen måste vi kolla hur vi ska göra med bilstolen, om vi ska hyra den eller köpa.... börjar bli lite stressad över att vi inte har den än.



Imorse när jag låg i sängen ringde svägerskan, hon undrade dels om jag hade fått brevet hon skickade och hur jag mådde... vi pratade en stund och så hörde jag sötnosen i bakgrunden, faster, faster ;) min söta älskade brorsdotter. Jag pratade en stund med henne och så frågade hon efter sotis... min ena katt. Snart får jag ett syskonbarn till, två veckor kvar för henne :-) ska bli kul och se vad dom får denna gång. Åh vad jag saknar dom och min andra bror i Oslo. Hoppas plutten vill komma till världen i tid så lillebrorsan får se honom/henne innan han åker till Cuba, annars lär det dröja ett tag.



Ha en bra onsdag allihop!!


RSS 2.0